Nyhetsbrev april 2016

Hej Alla Grannar!

 

Hoppas ni alla har haft en bra helg och njuter av att våren kanske äntligen är på gång.

 

Vad händer i Skutan:

 

Ventilations rengöring.

Vi har genomför ventilations rengöring på Andra Långgatan 2 och Linnégatan 1 under vintern. Det har inte varit lätt då det visat sig vara mer arbete än förväntat och då det fanns fler ventilations kanaler per lägenhet än vad man trodde. Vi kommer att fortsätta arbetet så alla ventilationskanaler blir rengjorda. Därefter kommer vi att gå över på Linnégatan 3 och Tredje Långgatan 5. Vi återkommer med mer information om detta.

 

Renovering fönster och innergård Andra Långgatan 2/Linnégatan 1

Styrelsen har ihop med konsulter skickat ut offert förfrågan för fönster renovering, fasad, snickeri och tak åtgärder på innergård Andra Långgatan 2/Linnégatan 1 och som vi nu fått in svar på. Dessa kommer i dagarna att bedömas för val av entreprenör. Förhoppningen är att vi kommer igång med arbetet nu under våren med färdigställande innan sommaren. Mer information om detta kommer inom kort.

 

Vårstädning

Nu är det även dags att fixa fint inför vår och sommar, så det är dags för VÅRSTÄDNING i Skutan.

Vårstädning är planerad till den lördagen den 23 april mellan 10-14. Vi kommer städa gårdarna, ta fram utemöbler, rensa vindar, städa gemensamma utrymmen mm. Vi kommer som vanligt att sätta upp en lista i tvättstugan där man kan skriva upp saker som man ser behöver göras. Som vanligt hoppas vi att ni planerar in denna dag då vi gemensamt tar hand om vår lilla förening.

 

Årsmöte

Årsmöte närmar sig också med stormsteg. Årsmötet kommer att hållas onsdagen den 18 maj kl. 19.00. Motioner till stämman skall vara inlämnade senaste den 25 april. Motioner skall läggas i postlådan S. Samuelsson/Brf Skutan på Linnégatan 3. På mötet kommer även nya stadgar att behandlas. På extra stämman som vi höll den 22 oktober godkändes förslaget men vi behöver även ett beslut på en ordinarie stämma för att de nya stadgarna skall godkännas.

 

Byta av portkod

Vi har nu bytt portkoden och den nya koden är xxxx. Den gamla koden kommer att gälla t.om. den 17 april då den därefter tas bort.

 

Lite ordningsregler

Lite tråkigt att skriva om men trots det så behöver vi alla en liten påminnelse då och då.

Återigen vill vi påminna om att man inte skall ställa saker på vindar, baktrappor, portgångar eller andra gemensamma utrymmen. Vi har börjat arbetet med brandskyddsfrågor och detta kommer vi att fortsätta arbetet med för att säkerställa att vi uppfyller de krav som finns. Så vänligen rensa utanför era dörrar/bakdörrar och på vindarna. Cyklar skall inte heller stå i portgångarna. Det finns numera ett cykelställ på gården Linnégatan 3/Tredje Långgatan 5, som står under tak (balkong) där man kan ställ cyklar som används ofta .

 

Hemsida

Ni glömmer väl inte att vi har en hemsida,  http://www.brfskutan.se/  där vi lägger upp information om vad som händer. Har ni förslag på något som ni saknar eller tycker borde finnas med på hemsidan så hör av er, alla förslag är välkomna. För att nå medlemsidorna så är lösenordet  xxxxxxxxxx

 

Har ni frågor eller funderingar, så hör gärna av er till någon av oss i styrelsen.

 

Ha det gott

 

Hälsningar

Styrelsen Brf Skutan