Senaste nyheter

Uppdatering pågår

Hemsidan har varit nere ett tag på grund av tekniska problem och innehåller inte aktuell information.Vi håller på se över detta och en ny fräsch

Brev från ordförande

Hej alla!

Hoppas sommaren varit skön, vilsam, aktiv mm så som ni önskat det.

Nu har styrelsen satt igång sitt arbete för höstterminen och här kommer lite kort information.

  • Lördagen den 30 september kl. 11.00-14.00 har vi städdag och då räknar vi med att kunna tömma ytor på vinden Linnégatan 3. Så ni som har grejer på torkvinden eller i korridoren som ni inte vill ska hamna i containern måste ta bort dessa innan 30 september. Lappar med info om städdagen kommer att sättas upp längre fram.
  • Styrelsen håller även på att beställa nytt kompostkärl. Det första kommer att ställas på gården Linnégatan 3/ Tredje Långgatan 5. Finns intresse och behov även på gården Linnégatan 1 /Andra Långgatan 2 så kommer det att beställas ett dit också. Till dessa kärl samlas komposten i papperspåsar hemma i hushållet och läggs sedan i kärlet. Påsar kommer att finnas på lager i tvättstugan. Mer info kommer.

Gladpåsk och vårstädning

Hej grannar!

Nu närmar sig våren och då vill vi ju ha det fint på våra gårdar.  Så lördagen den 22 april klockan 10.00-14.00 möts vi utanför tvättstugan för att fördela arbetet som måste göras.
På vårstädningen brukar vi plocka fram trädgårdsmöbler, rengöra altanen och gårdarna, städa tvättstugan, sköta om rabatter och växtlighet, en del målningsarbete mm.
Det kommer att sättas upp en lapp i tvättstugan där man kan fylla på saker som eventuellt kan åtgärdas denna dag.
Föreningen bjuder på fika och vi träffas och har trevligt samtidigt som vi jobbar. Hoppas så många som möjligt kan delta.

Annat nytt:

  • Jag passar på att påminna om tid för ordinarie föreningsstämma 4 maj kl. 19.00. Kallelse med dagordning, årsbokslut och mall för fullmakt, samt inkomna motioner delas nästa vecka.
  • I olika sammanhang använder vi lägenhetsnummer ( t.ex. vid bokning av tvättstuga). Nu har vi sett att många använder de nummer som finns i fastighetsregistret, ett 4-siffrigt nummer, och det bli krångligt eftersom flera lgh i föreningen har samma nummer kopplat till olika adresser ( Andra Långg, Tredje Långg, Linnég 1och Linnég 3).

      Då är det bättre att använda de nummer som finns på vår hemsida under rubriken ”Intern information för medlemmar” och välj sedan där” Medlemmar”.

  • Om du inte har fått lösenordet till medlemssidan så hör av dig så skickar jag över det.
  • Vi har också fått en fråga om att installera fiber i vår fastighet och innan vi börjar fundera på frågan vill vi veta vilket intresse som finns i föreningen. Hör av er till mig.

Glad Påsk
önskar styrelsen

Bildresultat för påskägg

Glögg och granfest

Välkomna till Granuppsättning onsdagen den 14 december kl. 18.00.
Vi möts vid tvättstugan och gemensamt sätter vi upp våra granar på gårdarna och umgås med pepparkakor, glögg mm.

Styrelsen

Nyhetetsbrev nov 2016

Brev från ordförande Åsa i BRF Skutan

Nu har det gått ett antal månader sedan jag blev ordförande i BrF Skutan. Eftersom jag bott i huset länge (över 30 år) och suttit med i styrelsen från och till under dessa år så tror jag att de flesta vet vem jag är.

Nu vill jag informera om några aktuella saker i föreningen/våra fastigheter.

Först vill jag tacka alla som deltog på vår gemensamma städdag i början av oktober. Det var många entusiastiska medlemmar som fick mycket gjort. Tack för gott arbete! Sen var det naturligtvis trevligt att träffas, snacka och fika ihop.

Bilder från städdagen finns att se här. (lösenord krävs)

Då vi hade många privata saker som vi tänkt kasta i containern men som istället skänktes bort till andra medlemmar eller förbipasserande, kom idén med en gemensam loppis på en av våra gårdar upp. Ett par gånger har vi haft loppis en lördagsförmiddag på vårkanten och vi hoppas att vi kan samlas för en sådan dag igen våren 2017.

Just nu så pågår en ganska omfattande upprustning åt gårdssidan på Andra Långgatan2/ Linnégatan 1. Fönster, dörrar och fasad. Arbetet löper på väl och följer tidplanen, så att vi hoppas på färdigställande i början av december.

Vi har också bytt portkoder till våra entréer och den nya koden för boende är xxxx.

För att förhindra att folk kissar i våra portar vidtar vi nu nya åtgärder. Styrelsen planerar att se till så att lamporna utanför våra portar lyser hela tiden under de mörka timmarna. Alltså inte regleras av rörelsedetektor. Likaså ska vi försöka ordna så att det lyser i trapphusen längst ner vilket också ger ljus ut åt gatan utanför våra entrédörrar.

Utöver detta har styrelsen en hel del frågor/åtgärder att arbeta med såsom; ventilations rengöring, spolning av rör, brandskyddsplan mm.

Nu närmar vi oss julen och då är det tradition att vi gemensamt sätter upp granar på gårdarna och naturligtvis att vi festar på glögg, pepparkakor mm. Hoppas så många som möjligt vill delta. Datum för granuppsättning kommer senare.

Sist men inte minst: Kom ihåg att bästa sättet att hålla oinbjudna gäster borta är att vi ser till att dörrar och portar stängs. Det kan vara lite trögt ibland när det börjar bli kallt.

 

Ses till glöggkalaset om inte innan! Åsa

Komposterad jord finns att hämta.

Hej grannar

Vi har grävt ut jorden från den ena komposteringskärl.  Den finns att hämta i de blå påsarna under balkongen på gården 3:de långgatan.  Först till kvarn! Mer kommer när vi tömmer den andra.

Den andra komposteringskärl är nu full och bör lämnas ett tag att efter kompostera.  Lägg nytt material i den tomma behållaren.

 

Donal och Patrik

1 2