Nyhetetsbrev nov 2016

Brev från ordförande Åsa i BRF Skutan

Nu har det gått ett antal månader sedan jag blev ordförande i BrF Skutan. Eftersom jag bott i huset länge (över 30 år) och suttit med i styrelsen från och till under dessa år så tror jag att de flesta vet vem jag är.

Nu vill jag informera om några aktuella saker i föreningen/våra fastigheter.

Först vill jag tacka alla som deltog på vår gemensamma städdag i början av oktober. Det var många entusiastiska medlemmar som fick mycket gjort. Tack för gott arbete! Sen var det naturligtvis trevligt att träffas, snacka och fika ihop.

Bilder från städdagen finns att se här. (lösenord krävs)

Då vi hade många privata saker som vi tänkt kasta i containern men som istället skänktes bort till andra medlemmar eller förbipasserande, kom idén med en gemensam loppis på en av våra gårdar upp. Ett par gånger har vi haft loppis en lördagsförmiddag på vårkanten och vi hoppas att vi kan samlas för en sådan dag igen våren 2017.

Just nu så pågår en ganska omfattande upprustning åt gårdssidan på Andra Långgatan2/ Linnégatan 1. Fönster, dörrar och fasad. Arbetet löper på väl och följer tidplanen, så att vi hoppas på färdigställande i början av december.

Vi har också bytt portkoder till våra entréer och den nya koden för boende är xxxx.

För att förhindra att folk kissar i våra portar vidtar vi nu nya åtgärder. Styrelsen planerar att se till så att lamporna utanför våra portar lyser hela tiden under de mörka timmarna. Alltså inte regleras av rörelsedetektor. Likaså ska vi försöka ordna så att det lyser i trapphusen längst ner vilket också ger ljus ut åt gatan utanför våra entrédörrar.

Utöver detta har styrelsen en hel del frågor/åtgärder att arbeta med såsom; ventilations rengöring, spolning av rör, brandskyddsplan mm.

Nu närmar vi oss julen och då är det tradition att vi gemensamt sätter upp granar på gårdarna och naturligtvis att vi festar på glögg, pepparkakor mm. Hoppas så många som möjligt vill delta. Datum för granuppsättning kommer senare.

Sist men inte minst: Kom ihåg att bästa sättet att hålla oinbjudna gäster borta är att vi ser till att dörrar och portar stängs. Det kan vara lite trögt ibland när det börjar bli kallt.

 

Ses till glöggkalaset om inte innan! Åsa